Tietoa meistä

Olen vuonna 1989 syntynyt nainen ja asumme koirieni,  aviomieheni ja poikieni kanssa Polvijärvellä. Koirat asuvat rakastettuina perheenjäseninä kanssamme. Sijoituksessa on useampia narttuja.

Ensimmäinen shetlanninlammaskoira, Milennas Milana, tuli minulle vuonna 2004. Mila sai minut innostumaan rodusta, sen monipuolisuudesta ja sen kanssa tuli kokeiltua kaikenlaista. Milan tultua kasvattaminen alkoi kiinnostaa minua ja keväällä 2006 kävin kasvattajan peruskurssin. Heti 18 vuotta täytettyäni anoin  kennelnimeä ja allekirjoitin kasvattajasitoumuksen syksyllä 2007. Kennelnimi Sheepwhisper’s minulle myönnettiin keväällä 2008. Ensimmäinen shelttipentue minulle syntyi vuonna 2009 Milalle.

Olen Suomen Kennelliiton, Shetlanninlammaskoirat ry:n ja sukokan jäsen.

Omien shelttieni kanssa olen tutustunut hakuun, tokoon sekä agilityyn. Tällä hetkellä harrastelen omien koirieni kanssa vain näyttelyissä käyntiä ja tokoa omaksi iloksemme.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia, ja rodunomaisia koiria. Minulle erityisen tärkeä ominaisuus on sheltin pää, ilme ja korvat. Mielestäni sheltti ei ole sheltti, jos siltä puuttuu rodunomainen ilme. Linjani ovat sekoitus britti ja jenkkilinjoja. Jalostukseen tulen käyttämään ainoastaan terveitä ja hyväluonteisia shelttejä. Jalostukseen käytettävät koirat tutkitutan lonkkien, kyynärien, polvien sekä silmien osalta.

Jokainen yhdistelmä suunnitellaan ajatuksella, että pentueesta saisi jatkoa kasvatustyölle. Se on hyvä tiedostaa, että kasvattajan suurin tavoite on kasvattaa pitkäikäisiä ja terveitä koiria. Elävien eläinten kanssa on kuitenkin mahdotonta luvata sataprosenttista virheettömyyttä ja terveyttä koko eliniäksi.