Tietoa meistä

Olen vuonna 1989 syntynyt nainen ja asumme koirieni,  aviomieheni ja poikieni kanssa tällä hetkellä Polvijärvellä. Koirat asuvat rakastettuina perheenjäseninä kanssamme. Sijoituksessa on usemapia narttuja ja ne asuvatkin haltioidensa luona.

Ensimmäinen shetlanninlammaskoira, Milennas Milana, tuli minulle vuonna 2004. Mila sai minut innostumaan rodusta, sen monipuolisuudesta ja sen kanssa tuli kokeiltua kaikenlaista. Milan tultua kasvattaminen alkoi kiinnostaa minua ja keväällä 2006 kävin kasvattajan peruskurssin. Heti 18 vuotta täytettyäni anoin  kennelnimeä ja allekirjoitin kasvattajasitoumuksen syksyllä 2007. Kennelnimi Sheepwhisper’s minulle myönnettiin keväällä 2008. Ensimmäinen shelttipentue minulle syntyi vuonna 2009 Milalle.

Olen Suomen Kennelliiton ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen.

Omien shelttieni kanssa olen tutustunut hakuun, tokoon sekä agilityyn. Tällä hetkellä harrastelen omien koirieni kanssa vain näyttelyissä käyntiä ja tokoa omaksi iloksemme.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia, rodunomaisia sekä erityisesti harrastuksiin sopivia koiria. Minulle erityisen tärkeä ominaisuus on sheltin pää, ilme ja korvat. Mielestäni sheltti ei ole sheltti, jos siltä puuttuu rodunomainen ilme. Rakenteessa pyrin saamaan aikaa terveesti ja hyvin rakentuneita shelttejä, jotka kestävät erityisesti agilityn rasitusta. Luonteessa kiinnitän erityisesti huomiota avoimuuteen, koska avoin koira on aina helpompi arkielämässä ja harrastuksissa. Jalostukseen tulen käyttämään ainoastaan terveitä, hyväluonteisia sekä harrastuksiin sopivia shelttejä. Jalostukseen käytettävät koirat tutkitutan lonkkien, kyynärien, polvien sekä silmien osalta.